//

Допомога емігрантам - внесок в загальнолюдський прогрес

14 грудня 2011 в Римі відбувся семінар, організований Папською радою пастирства працівників сфери охорони здоров'я та фондом "Migrantes" італійської організації "Caritas". На ньому було озвучено, що сьогодні в Італії проживає понад 5 млн. осіб, що прибули з-за кордону, з 198 країн світу. Як зазначалося на заході, потужність міграційних потоків робить необхідним об'єднання зусиль Церкви і держави для інтеграції іммігрантів у західні демократичні суспільства і будівництва спільного блага.

 

Совість вірних не може бути байдужою до проблем людей, що опинилися в нових умовах, в перехідному становищі. Християни повинні брати на себе відповідальність і піклуватися про них, - підкреслили учасники форуму.

 

На перший план було висунуто питання турботи про здоров'я мігрантів. Виступ єпископа Мар'яна Крочата, генерального секретаря Конференції Єпископів Італії, направила дискусію в русло трьох основних напрямків: загальна доступність національних служб охорони здоров'я для емігрантів, турбота про психічне здоров'я і охорона материнства.

 

Питання допомоги і гостинності стоїть в основі людяності та християнської віри, яка внесла вирішальний внесок у сучасну цивілізацію, зазначив єрарх. "Ми повинні навчитися розпізнавати обличчя Христа в тих, хто страждає, вносити персональний внесок у викорінення нерівності, самотності і покинутості. У цьому плані наша пастирська опіка стає внеском в загальнолюдський прогрес », - зазначив єпископ Крочата. Тільки включаючи емігрантів в суспільство можна прискорити процеси справедливості і соціальної згоди, що є природним шляхом євангелізації ", - зазначив генеральний секретар Конференції єпископів Італії.
 

За матерыалами: Ватыканскае радые