//

Доля Розп'яття у дитячих садках знову вирішується Європейським Судом з прав людини

Питання про вилучення християнського символу – Розп’яття  – з дитячих садків продовжує хвилювати міжнародні судові інстанції. Не отримавши позитивного рішення з питання про видалення Розп'яття в австрійському Конституційному суді, житель Нижньої Австрії подав скаргу до Європейського суду з прав людини, повідомляє портал religion.ORF.at.

 

Заявник також виступає проти «законом регульованого права» отримувати релігійну освіту, зазначає рух «Релігія – приватна справа», що бере участь у процесі на боці скаржника-атеїста.

 

У березні Велика палата Європейського Суду з прав людини підтвердила рішення Малої палати, схвалила розміщення Розп'яття в італійських дитячих садках. Проте, адвокат з руху «Релігія –- приватна справа» бачить шанси на успіх: суд ухвалив, що релігійні символи можуть бути присутніми в приміщеннях «лише за певних умов».

 

На думку адвоката, дітям, які відвідують дитячі садки, не можна відмовляти у критичному мисленні. Тому виховання має включати в себе не тільки формування уявлень про Християнство, а й інші альтернативні точки зору.

 

У контексті своєї боротьби за витіснення релігії з суспільного життя рух «Релігія – приватна справа» також виступає за проведення референдуму «Проти привілеїв Церкви». Якщо організатори акції наберуть на її підтримку необхідну кількість голосів, він може бути проведений.

 

За матеріалами sedmitza.ru