//

Добрі звістки від китайських католиків

Добрі новини з Китаю: у різдвяний період у різних єпархіях Китаю були здійснені рукоположення в диякони та пресвітери. Це стало знаком надії для майбутнього Церкви у цій країні.

 

Згідно з даними, що надійшли від агентства Fides, монс. Ху Чень, єпископ Феньяну в провінції Шаньсі, очолив 7 січня висвячування двох дияконів і одного священика з єпархії Чжумадянь.

 

Близько тридцяти священиків з різних єпархій співслужили на цьому "історичному", як називає його агентство Fides, висвячуванні, адже востаннє це Таїнство здійснювалося в єпархії цілих десять років тому. В урочистому богослужінні брали участь близько двадцяти монахинь і більше двохсот вірних. А на свято Богоявління 6 січня дев'яносторічний єпископ Лю Ші Гун висвятив у священики диякона Сун Лянь Со. Обряд відбувся у катедральному соборі єпархії Цзінін. Єпископові співслужили 36 священиків, а на Месу прийшли більше 500 вірних.

 

Напередодні Різдва було два рукоположення в пресвітери і в єпархії Шанхаю. А у Веньчжоу чотирьох дияконів висвятив у священики монс.Сін Вень Джі. У обряді, що відбувся у катедральному соборі Шанхаю, Месу відправляли 105 священиків з усіх куточків Китаю.

 

За матеріалами Радіо Ватикан