//

Добрі новини про Церкву. Ініціатива швейцарських єпископів

З вдячністю визнати «великі речі», які християни щоденно здійснюють, щоб отримати вірний образ Церкви та її життя, без замовчування можливих проблем, адже і вони «становлять частину церковної дійсності». Таким є завдання кампанії «Полювання за добрими новинами», започаткованої Швейцарським єпископатом.

 

«Церковні провідники, але також усі католики, а особливо церковні медіа, стоять перед викликом поширювати добрі новини», – сказав під час презентації ініціативи о. Мартін Верлен, відповідальний за ЗМІ. Дуже часто можна почути негативні новини про християн та Церкву. Очевидно, негативні аспекти є частиною дійсності, але «якщо стоїть завдання цілісної, точної та вірної інформації не можна забувати добрих новин,». Це також і тому, що «добрі новини лежать у витоках Церкви, вони є життям Церкви також і сьогодні», – зазначив священик.

 

В комюніке Єпископської конференції читаємо, що серед «великих справ», які часто проминають непоміченими, є волонтерство, і саме на діяльність волонтерів у різних сферах звертатиме особливу увагу розпочата інформаційна кампанія. Як свідчать статистичні дані, 29 % швейцарських жінок та 25 % чоловіків задіяні у волонтаріаті. Під час кампанії на спеціальному сайті збиратимуться повідомлення та свідчення, а також буде можливість скласти подяку за отримане служіння.

 

Джерело: Радіо Ватикан