//

До списку найвпливовіших людей Львівщини увійшли два служителі УГКЦ

19 вересня, інформангенство MediaStar презентувало рейтинг „ТОП-100” – сто найвпливовіших особистостей Львівщини. Цьогоріч особистей на впливовість визначали у таких категоріях: Влада, Бізнес, Політика, ЗМІ, Громадські діячі та Культура.

 

Капелан Львівської міської ради о. Павло Дроздяк, та о. Михайло Чабан, директор Родинного дому "Покрова" для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки, представили категорію найвпливовіші громадські діячі Львівщини.

 

Нагадаємо, що о. Павло Дроздяк є священослужителем Храму Пресвятої Євхаристії (м. Львів, вул. Музейна). Працює автором і ведучим на радіо «Воскресіння», з 2009 року виконує уряд прес-секретаря Львівської архиєпархії, 22 березня 2012 року призначений капеланом Львівської міської ради.

 

Родинний дім "Покрова",  директором якого є о. Михайло Чабан діє під опікою Салезіянського Згромадження (УГКЦ) з 2007 року як заклад сімейного типу для виховання і влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. На даний момент жителями Дому, що знаходиться в приміщеннях монашої спільноти по вул. Личаківській 175 (Львів), є 35 хлопців віком 7-16 років.

 

Працю Салезіян, зокрема у Родинному домі "Покрова", відзначив своїм особистим візитом у вересні 2007 року Президент України Віктор Ющенко. Після цього отець Михайло у 2008 році був нагороджений орденом Президента України "За заслуги" ІІІ ступеня.

 

Під час урочистої сесії Львівської Міської Ради з нагоди 756-річчя Дня міста Лева 7 травня 2012 року отець Михайло Чабан отримав звання "Львів'янин року" і відповідну нагороду з рук мера Львова п. Андрія Садового.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії