//

До Папи приїхали його студенти

25 серпня зранку до папської літньої резиденції у Кастель-Ґандольфо з’їхалося «Коло Ратцінгера» (Ratzinger Schülerkreis) - група колишніх студентів Бенедикта XVI. Про це інформує ватиканський сайт news.va.


Традиція збиратися щороку на приватні зустрічі зі своїми колишніми студентами для обговорення важливих богословських тем виникла ще до того, як Бенедикт XVI став Папою. Цьогорічною темою обговорення є «Нова євангелізація». Йозеф Ратцінгер був професором впродовж 26 років. Він викладав у кількох німецьких університетах і написав більше 40 книжок впродовж усієї академічної кар’єри.


Від 1977 року, коли його призначили Архиєпископом Мюнхена, кожного літа він зустрічається з групою своїх колишніх студентів. Коли у 2005 році його обрали Папою, він вирішив продовжити цю традицію у Кастель-Ґандольфо.


В минулих роках група обговорювала теми ісламу, Страстей Христових, ролі релігії і культури, а також Другий Ватиканський Собор.


Серед групи колишніх студентів Папи є професори університетів, священики, монахині та миряни з різних куточків світу. Деяких з них Папа вчив ще до того, як став Архиєпископом Мюнхена. Від 2009 року до цієї групи приєдналось кілька молодих богословів з Німеччини, Мексики, Іспанії, Італії та США. Основним критерієм для вступу до «Кола Ратцінгера» є праця у сфері богослів’я Йозефа Ратцінгера та знання німецької мови.


У 2008 році «Коло Ратцінгера» заснувало Фонд ім. Йозефа Ратцінгера – Папи Бенедикта XVI, котрий цього року вручив перші премії богословам.