//

До Одеси привезли мощі святого цілителя Пантелеймона

У греко-католицький храм святого апостола Андрія Первозванного, який знаходиться в Одесі по вулиці Гімназичній, 22/24, привезли мощі святого цілителя Пантелеймона. Як повідомив настоятель Свято-Андріївського храму отець Ігор Тарас, святий Пантелеймон допомагає іменем Христа в найбезнадійніших хворобах.

 

«Два тижні - з 20 лютого по 6 березня у всіх одеситів і жителів Одеської області буде можливість особисто зустрітися з великим цілителем Пантелеймоном, щоб не мучили нас недуги, тілесні і душевні», - зазначив о. Ігор.

 

У період перебування мощей в Одесі Свято-Андріївський храм буде відкритий протягом цілого дня. Священики будуть служити молебні, під час яких будуть читатися імена, подані віруючими за здоров'я. В одеський храм мощі привіз о. Руслан Остафій з Собору Святого Юрія міста Львова.

 

«Святий Пантелеймон - загальновизнаний Христовий цілитель, якого шанують і православні, і католики, тому під час перебування його мощей у нашому храмі ми будемо молитися за християн усіх віросповідань, ніяких обмежень у цьому плані немає», - наголосив о. Ігор Тарас.

 

В Одесі святий цілитель Пантелеймон користується особливою пошаною: наприкінці XIX століття поблизу залізничного вокзалу був побудований Свято-Пантелеймонівський храм, фактично став візитною карткою міста, а потім в 1909 році примикає до знаменитого Привозу вулицю Ново-Рибну перейменували в Пантелеймонівському.

 

 

Відділ інформації
Одесько-Кримського екзархату
Української Греко-Католицької Церкви

Джерело: www.ugcc.org.ua
www.cerkva.od.ua