//

До Києва з’їдуться християнські письменники та видавці

Київській міжнародний фестиваль християнської книги – найбільший книжковий форум в країнах СНД, що проводиться разом із Книжковим ярмарком світської літератури «Медвін», відкриється 7 квітня. Видавництва представлять відвідувачам свої новинки, автори – особисто презентуватимуть найбільш резонансні книги року.

 

«Цього року ми зібрали видавців, яким дійсно є що показати як християнській, так й світській публіці. На нас чекає знайомство з новими книжками на різну тематику: подружнє життя, виховання, теологія, практика християнського життя тощо», – прокоментував організатор фестивалю Тарас Бойко.

 

Як повідомили РІСУ організатори фестивалю, головною подією християнського фестивалю та світського ярмарку «Медвін» стане приїзд письменника зі світовим ім’ям Вільяма Пола Янга, який презентує бестселер «Хижа». Крім зустрічі з читачами Пол Янг проведе майстер-клас «Пригоди бестселера» для усіх, хто цікавиться літературним мистецтвом. Американський автор також прочитає лекції «Сучасна духовність у постмодерністському світі» у Київському національному університеті ім. Т.Шевченка та Києво-Могилянській академії. Під час відвідин України письменник зустрінеться з християнською молоддю Києва на служінні «Реформат» та візьме участь у богослужінні київської євангельської церкви «Нове життя».

 

Свої нові книги презентують також історик-новеліст Девід Бейкер (книга про героїв Великої хартії вільностей «Небесні мечі»), доктор філософських наук Михайло Черенков («Культура впливової меншості» про поклик християнства, що опинилося в статусі меншості в постхристиянському світі), пастор Геннадій Мохненко ( документальний роман «Непедагогічна поема»), Володимир Імакаєв (роман фентезі «Світ за обрієм») та пастор Олександр Шевченко («Заступіться хто-небудь!»).

 

У рамках проекту «Школа християнського книговидання» пройдуть семінари з авторського права, маркетингу, використання інтернету в діяльності видавництв, семінар про ринок електронних книжок тощо.

 

На фестивалі буде підбито підсумки та вручено нагороди переможцям Першого конкурсу християнської літературної критики та кращої євангельської книжки року.

 

Київський міжнародний фестиваль триватиме з 07 по 10 квітня в експоцентрі «Спортивний». З детальним розкладом заходів фестивалю можна ознайомитися тут.

 

Джерело: РІСУ