//

До Чемпіонату Європи з футболу Польща організує проект «2012 м'ячів» для дітей в бідних країнах

«2012 м'ячів 2012 року»: так називається проект польської місії «Ad gentes» з нагоди Чемпіонату Європи з футболу 2012, що стартує в цю п'ятницю в Польщі та в Україні.

 

Місіонери збирають кошти, щоби придбати футбольні м'ячі, які стануть подарунком для дітей у найбідніших країнах світу. Ініціатива цього проекту належить голові Місіонерської комісії Польської єпископської конференції монсеньйору Єжи Мазуру, який висловив сподівання, що завдяки активній участі гравців та вболівальників ця ідея втілиться у великих масштабах.

 

«Для багатьох дітей, – пояснив єпископ, – грати в футбол справжнім м'ячем – велика мрія», а «футбол може об'єднати молодь». Організація команд, футбольних матчів та інших спортивних заходів на завершення релігійних урочистостей допомагає «свідчити молодим людям – як забути про племінні відмінності, бути відкритими для друзів і осягати досвід лояльності».


На Мадагаскарі польські місіонери щороку організовують паломництва вірних, які завжди закінчуються дружнім футбольним матчем. Невеликі турніри з футболу влаштовують також сестри-монахині з місій в Південній Африці, де, за словами сестри Дороти Зок, «як нагороду хлопці отримують тільки морозиво, але навіть це дозволяє їм почувати себе як у сім'ї, якої вони часто не мають».

 

За матеріалами radiovaticana.org