//

Для виходу з кризи Італія потребує молодих католицьких політиків

Для того, щоб вийти з кризи, італійці повинні стати більш відповідальними – зауважив Архиєпископ Генуї кардинал Анджело Баньяско на відкритті пленарної сесії Конференції Єпископату Італії.  Глава Єпископату в промові вказав на болючі місця італійської політики, яка часто приводить до сварок і пустослів’я.

 

На думку Архиєпископа ситуація не є катастрофічна чи песимістична, а навпаки –  в суспільстві існує багато позитивних сил. Церква в Італії намагається виростити нове покоління громадян, які би з ентузіазмом посвячувались суспільному добру, дбає за етичну формацію молоді, щоб дати країні нових католицьких політиків.

 

Кардинал Баньяско звернув увагу на навчання Івана Павла ІІ та Бенедикта XVI, звернене до Італії, а також висловив вдячність теперішньому Папі за останні документи Апостольської Столиці та винесення його попередника Івана Павла ІІ до хвали вівтаря.

 

26 травня в Більшій Базиліці Матері Божої всі італійські єпископи на чолі з Папою будуть молитись за свою країну в день 150-річчя її незалежності.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie