//

Для учасників I зимових Юнацьких Олімпійських ігор-2012 в Інсбруці передбачені спеціальні «релігійні куточки»

На I зимових Юнацьких Олімпійських іграх, що 13 січня відкрилися в Інсбруці, в яких бере участь близько тисячі спортсменів-юніорів віком від 14 до 18 років, «релігія відіграє важливу роль», повідомило Австрійське агентство католицьких новин.

 

Юних спортсменів привітав католицький єпископ Манфред Шойєр, який розповів австрійським ЗМІ, що в Олімпійському містечку функціонують спеціальні приміщення, «де збираються представники чотирьох основних релігій - християнства, ісламу, юдаїзму і буддизму». На додаток до них передбачені «затишні кімнати з м'якими меблями для відпочинку - місця, зарезервовані для молитви і тиші". Одночасно вони служать і місцем проведення зустрічі та дискусій.

 

Щодня вранці і ввечері ці кімнати відкриті для юних спортсменів. На стінах кімнат - стенди з «основними молитвами великих світових релігій». По п'ятницях тут моляться мусульмани.

 

Крім цього християнська молодь може брати участь у богослужіннях за межами Олімпійського містечка: у протестантській церкві Воскресіння і католицькій церкви св. апостола Павла в Райхенау.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru