//

Диявол не перестав існувати, – екзорцист

Не слід нехтувати дияволом і не вірити в його існування, – про це під час щомісячної літургії за оздоровлення і внутрішнє звільнення у польському санктуарії в м. Поланчик говорив о. Мар’ян Райхел, екзорцист пшемиської архиєпархії. Він водночас наголосив на тому, що злого духа не треба боятись, оскільки Бог є сильнішим від нього.


Польський екзорцист зауважив, що сьогодні людям важко повірити в те, що диявол надалі існує. «Злий дух не перестав існувати. Сьогодні так важко повірити в цю істину. Часто кажуть: «Так, за часів Господа Ісуса, можливо, ще в середньовіччя, але тепер?» Невже злий дух постарів? Чи пішов у відпустку? Чи змінив бунтівну природу? Чи у нього завершилась ненависть? Там нічого не змінюється. Там – вічність. Загалом злий дух криється доки може, бо пізніше стає дуже шкідливим», – розповів священик.


Боротьба між добром і злом триватиме завжди і буде лише загострюватись,– пояснює польський екзорцист. «Не існує такого місця, віку чи професії, за якими людина могла б заховатись від нападів злого духа. Пам’ятаймо про це. Не нехтуймо противником, але і перестаньмо його боятися. Він не є богом, а ми його таким робимо. Він може залякувати нас, що вб’є усіх наших ближніх, але якби він міг це зробити, то вже давно зробив би. Він – батько брехні. Ми усі є під опікою Бога»,– запевнив священик.


Отець Мар’ян нагадав, що людина наділена розумом, вільною волею і любов’ю, а впадаючи у важкий гріх, вона віддає себе дияволу, який намагається втягнути її в бунт проти Бога. Він зазначив, що зло є сильним, але воно потужніше лише від людини, але не від Бога, бо диявол є лише створінням, а Всемогутнім Творцем є лише Бог.


Польський екзорцист наголосив, що важливо читати відповідну літературу, а понад усе – Святе Письмо. «Сьогодні неможливо оправдовуватись тим, що хтось чогось не знав. Лише з власної волі людина може не знати. Чи лікар може оправдовуватись, що погано когось лікував, бо не знав? Він повинен знати. Чи учень Христа може оправдовуватись, що він не знав? Він зобов’язаний знати. Шукайте і знайдете», – закликав священик.


Священикам отець нагадав, що покликанням кожного з них є виконувати служіння «надзвичайної любові». На його думку, священик повинен бути біля кожної людини, яка переживає момент сумнівів і терпіння, а особливо поруч з тими, хто впадає у відчай.


Літургія з молитвами за оздоровлення і внутрішнє звільнення відбувається у санктуарії Матері Божої Красивої Любові в польському місті Поланчик 17-го числа кожного місяця.

 

За матеріалами wiara.pl