//

Діяльність Бюро з питань екології в контексті стратегії УГКЦ до 2020 р.

Під час Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, який проходив 19-20 листопада 2012 р. у Брюховичах, було заслухано доповідь д-ра Володимира Шеремети про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології в контексті реалізації стратегії УГКЦ до 2020 року: «Жива парафія – місце зустрічі з живим  Христом».

 

Синоду було представлено мету, ключові напрямки діяльності, основні напрацювання та здобутки Екологічного Бюро. Робота інституції стоїть у службі більш цілісного і повного здійснення місії Церкви та її життя, зокрема у таких ключових вимірах як катехизація та євангелізація, сакраментальне життя та дияконія. Адже життя у Христі не може бути цілісним і досконалим без усвідомлення нашої християнської відповідальності за весь створений у Христі світ та її здійснення у нашому повсякденному житті (пор. Катехизм УГКЦ «Христос наша Пасха», 991-1001).

 

Керівник Бюро УГКЦ з питань екології, ділячись планами поширення наявних напрацювань та ініціатив на парафіяльному рівні по всій Церкві, звернувся до владик із проханням про підтримку, а зокрема про призначення єпархіального (екзархального) референта з питань екології, у відповідності до рішення № 9 Тридцять сьомої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства.

 

Кожен з владик отримав в подарунок низку видань Бюро з питань екології, серед яких особливої уваги заслуговує збірник екологічно орієнтованих документів «Відповідальність за створіння у вченні Папи Венедикта XVI», що унаочнює позицію Католицької Церкви стосовно суспільно-екологічних питань, розкриває питання відповідальності за природу, як невід’ємну складову християнської віри і життя, а також здійснення місії Церкви на порозі третього тисячоліття.

 

Джерело: Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології