//

Дияконські свячення на Святоюрській горі у Львові

Високопреосвященніший владика Ігор, Архиєпископ Львівський, у світлий празник Преображення, уділив дияконські свячення цьогорічним випускникам Львівської духовної семінарії Святого Духа Миколі Добруцькому і Тарасу Жеплинському.

 

Диякон Тарас є викладачем університету „Львівська Політехніка”, а також регентом церковного хору в храмі Вознесіння Господнього (м. Львів, вул. В. Великого, 10а). У Львівській духовній семінарії навчався за програмою пізніх покликань,  богословську освіту отримав навчаючись у Катехитично-педагогічному інституті УКУ.

 

В часі проповіді владика Ігор звернув особливу увагу на символічність євангельської розповіді про Переображення Ісуса Христа на горі Тавор:

 

«Три постаті неба і три особи землі зустрілися на горі. Учні припали до землі, як земляни, що лякаються й дивуються усякій незвичайній зміні. Інша постава пророків, що вільно себе поводили під час розмови зі Спасителем. Особи неба почувають себе безпечно, вільно, перебуваючи у великій любові з Ісусом Христом, своїм Богом. Особи землі, учні Христові, - «липнуть» до землі, припадають до неї, не можуть відірватися та покинути земських думок та потреб”.

 

Архиєрей також наголосив, що сьогодніше свято спонукає нас, християн, «до переміни нашого життя», але ці зміни є можливими лише у Господі.

 

«Сама людина безсила довершити позитивної зміни у собі - потрібне Господнє втручання. Ми маємо дуже великий дар та велике чудо переміни хліба та вина, під час святої Літургії, у Тіло та Кров Спасителя. Гідне споживання та участь у цих Дарах, допомагають нам вносити переміну до нашого духовного життя, освячувати його”, - завершив Владика Ігор.

 

Після Божественої Літургії Архиєпископ привітав новопоставлених дияконів, а також, прочитавши молитву, освятив зілля й фрукти, принесені вірними.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії