//

Дівчинку з синдромом Дауна вимагають вбити мусульмани Пакистану

Розумово відсталу 11-річну дівчинку заарештовано в Пакистані за осквернення Корану. Тепер їй загрожує смертна кара. Організації охорони прав людини б’ють нас сполох, бо це перший в історії цієї ісламської країни випадок суду над дитиною на підставі закону про богохульство.

 


Рімша Машіх хвора на синдром Дауна. Мусульмани стверджують, що вона спалила сторінки з Корану, з яких вивчала арабську мову. Якщо б не інтервенція поліції, дівчинку разом з мамою спіткав би самосуд роздратованих мусульман. Звинувачення на адресу дівчинки спровокували напруження у тій частині Ісламабаду, де проживають християни. 300 родинам довелось втікати, оскільки мусульмани пообіцяли спалити їх доми при умові, що дівчинку не буде страчено.

 


Із закликом утриматись від насильства до ісламських провідників звернувся спеціальний радник міністра в справах релігійних меншин. Однак міжнародні агенції, які займаються Пакистаном, попереджають, що ситуація може вийти з-під контролю. Минулого місяця мусульмани вже спалили живцем підлітка за звинуваченням у богохульстві, незважаючи на те, що він був мусульманином і розумово відсталим, як і дівчинка у теперішньому випадку.

 

За матеріалами: radiovaticana.org