//

"Дитячий будинок сімейного типу - створимо разом!"

У Львові на вул. Багряного, 33 у власності міста є будинок, який давно не експлуатується.В результаті реконструкції 10 дітей-сиріт отримають прекрасні умови для проживання.

 

Дитячий будинок сімейного типу розрахований на проживання до 10-ти дітей, насамперед, родинних груп дітей незалежно від віку та статі, що є дуже важливим, бо зберігаються родинні зв’язки між дітьми і вони разом зростають. Разом з дітьми проживають батьки-вихователі. Така форма максимально наближена до сімейного виховання, дає дитині можливість гармонійно розвиватись зі своїми ровесниками, вчитися з іншими дітьми в звичайній школі, отримувати необхідний досвід спілкування з родиною, готуватися до самостійного життя.

 

Для функціонування ДБСТ необхідно підготувати батьків – вихователів, які будуть проживати разом з дітьми, піклуватися про них та готувати до самостійного способу життя.

 

Відділ у справах дітей веде пошук кандидатів у БАТЬКИ – ВИХОВАТЕЛІ

 

Кількість дітей-сиріт у Львові на жаль не зменшується. За 2011 рік в місті збільшилось на 30 дітей-сиріт та 97 дітей позбавлених батьківського піклування. Загалом на обліку відділів у справах дітей перебуває 611 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Більшість дітей перебуває під опікою громадян, в прийомних сім’ях. Проте 86 дітей перебувають в інтернатах. Який би не був чудовий інтернат, він не зможе замінити дитині життя в сім'ї, надати необхідний досвід для підготовки до дорослого життя.

 

Якщо ви задумались над тим, щоб стати батьками вихователями звертайтесь:

відділ у справах дітей (032) 235-40-40, 297-58-83
Комісія родини УГКЦ: (067) 67-41-986
Повідомлено в Комісії родини УГКЦ

Джерело: www.ugcc.lviv.ua