//

"Діти Фукусіми" зустрілися з Папою

Двадцять учнів початкової школи з північно-східної Японії пообіцяли Папі Бенедикту XVI, що вони будуть робити все для того, щоб "світ ніколи більше" не опинився перед такою небезпекою. Діти приїхали до Італії з японського міста Офунато і зустрілися зі Святішим Отцем після загальної аудієнції в Кастель-Ґандольфо, повідомляє "L'Osservatore Romano".

 

Офунато – це одне із прибережних міст, які постраждали від катастрофи на атомній електростанції Фукусіма, що стало наслідком землетрусу і цунамі 11 березня 2011 року.

 

Діти висловили Папі своє бажання "жити й відроджуватися", робити зусилля, щоб "відновити своє все ще гарне місто". До того ж вони зобов'язалися "ніколи не втрачати своєї усмішки, яка є джерелом надії".

 

На зустрічі був присутній також мер японського міста Хокуто, пан Масаші Ширакура, що з'явився перед Святішим Отцем з квітучою гілкою дерева сакури, яка символізує відродження. "Усе відродиться, –  сказав він – так, як і відродився Нагасакі після ядерного вибуху 9 серпня 1945 року. Квіти сакури були першими, які на диво всім розцвіли вже за 30 днів після катастрофи. Вони стали символом надії ", – сказав мер.


За матеріалами Ватыканскае радыё