//

Дискримінація християн у в'язницях Пакистану

Ув'язнені християни в Пакистані перебувають в "особливо небезпечній" ситуації і страждають у в'язницях від дискримінації, повідомив місцевий католицький адвокат.

 

Моаззам Аслам Бхатті, що працює в Фейсалабаді заявив, що християни-в'язні знаходяться в несприятливому положенні під час розподілу продовольства, одягу і медикаментів, а також не мають можливості сповідувати свою релігію. "Ця ситуація повинна змінитися", - сказав він під час розмови з співробітниками організації «Допомога Церкві в потребі».

 

Більшість християн, яким були пред'явлені звинувачення, не в змозі найняти адвоката через свою бідність і низьке соціальне становище. В католицького адвоката викликає тривогу той факт, що багато людей потрапляє до в'язниці за дрібні правопорушення і могли б бути звільнені, якщо б мали змогу заплатити штрафи, накладені на них. "Страждають також діти, які змушені залишатися у в'язниці разом зі своїми мамами".

 

Домініканець Іфтіхар Мун, який займається душпастирством ув'язнених в Фейсалабадскій єпархії заявив, що в місті є близько 5 тис. ув'язнених. Близько 100 з них є християнами.

 

Пан Бхатті навчався в Англії перш, ніж повернутися до Пакистану, щоб працювати зі знедоленими. "Незважаючи на пропозиції хорошої роботи за кордоном, я повернувся до Пакистану для того, щоб робити все, що в моїх силах, допомагаючи людям", - сказав він. "Я пишаюся тим, що в змозі зробити щось для людей в цій частині світу, де християни переслідувані і відкинені суспільством».

 

За матеріалами Ватыканскае радыё