//

Диригент Зубін Мета: для мене честь грати для Папи

Диригент Зубін Мета вважає великою честю грати для Папи Бенедикта XVI і президента Італії Джорджіо Наполітано. Про це він розповів в інтерв'ю радіо Ватикану напередодні концерту, який 4 лютого відбувся у Ватикані з нагоди 84-річчя укладення Латеранських угод між Святим Престолом і Італією.

 

Концерт був організований посольством Італії при Святому Престолі. Пан Зубін Мета поділився, що вже мав честь грати для глави італійської держави два роки тому у Флоренції, а от для Папи він грав  ще до його обрання на Престол св. Петра. Диригент розповів, що мав можливість управляти оркестром під час св. Меси, на якій був присутній тоді ще архиєпископ Мюнхена Йозеф Ратцінґер.


"Він завжди був великим любителем музики. Протягом років його понтифікату  я завжди читав про різні концерти, на яких він був присутній: звичайно, я також хотів зіграти для нього! Тому я дуже нетерплячий - не можу дочекатися, коли настане цей момент!", - сказав музикант.


Говорячи про особливості музичної програми, яка була виконана вчора ввечері, Зубін Мета зазначив, що в першу чергу хоче виконати "Героїчну" симфонію Бетховена. Він підкреслив, що цим твором Бетховен поклав кінець класичної епохи, що почалася Гайдном,  і дав початок періоду романтизму, який тривав потім протягом століття. "Я знаю, що Папа також дуже любить Бетховена", - сказав диригент.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va