//

Десятки тисяч людей прощались із главою Сиро-Малабарської Церкви Індії


Десятки тисяч людей зібралися в неділю 10 квітня на похорон глави Сиро-Малабарської Церкви Індії Варкая Вітгіятгіла. 84-річний кардинал, який також був протягом останніх років главою Конференції католицьких єпископів Індії, помер від серцевого нападу 1 квітня. Архієпископ Циріл Васіль, секретар Конгрегації Східних Церков, був присутній на похороні від імені Папи Бенедикта XVI.


У своєму посланні 1 квітня, Папа сказав: "Я з вдячністю пригадую відданість кардинала і його служіння Сиро-Малабарській і Вселенській Церкві. Я приєднуюся до вас і всіх, хто сумує за ним, в тому числі члени сім'ї покійного кардинала, поручаючи його душу безмежній милості Бога і нашого люблячого Отця."

 

Кардинал Освальд Грасіас, архієпископ Мумбаї і нинішній президент Конференції католицьких єпископів Індії, сказав під час похорону: «Ми повинні зберігати його бачення речей, слідуючи його прикладу».

 

На жалобних подіях були присутні єпископи Латинської і Сиро-Маланкарської Церков, та інших християнських конфесій, священики і релігійні діячі. А  також політичні діячі та члени уряду Індії. Свої співчуття надіслав президент Індії Пратібху Патіл і прем'єр-міністр Індії Манмохан Сінгх.

 

Церемонію очолив  єпископ Боско Путур, тимчасовий адміністратор Сиро-Малабарської Церкви. Тіло глави Малабарської Церкви було винесене на вулицю перед храмом, а згодом його перенесли в крипту базиліки Св. Марії в Кочі.


Джерело: www.ucanews.com