//

Держсекретар Ватикану про трагедію в Норвегії

Держсекретар Ватикану кардинал Тарчізіо Бертоне у сказав у вівторок щодо замахів у Норвегії: «У людстві добро і зло співіснують між собою, в просторі і часі, в кожному народі і культурі, а деколи і у кожному серці, як ми бачили нещодавно в Норвегії».

 


«В історії є момент терпеливості, але потім приходить також момент суду. Пам’ятаймо звернення Івана Павла ІІ в Долині Святинь» - підкреслив кардинал Бертоне, пригадуючи відому промову папи в Агрігенто на Сицилії у 1993 році.

 

Тоді Іван Павло ІІ відмовився від приготованої раніше проповіді і сказав слова, які вважають зверненням до мафії: «Бог сказав: не вбивай. Не може людина, хто б то не був, яка б не була людська організація, мафія – не може змінити і потоптати цього найсвятішого Божого закону… В ім’я Ісуса, розп’ятого і воскреслого, в ім’я Ісуса, який є Життям, який є Дорогою, Правдою і Життям, звертаюсь до відповідальних: наверніться! Певного дня прийде Божий Суд!».

 


Найближчий співпрацівник Папи Бенедикта XVI додав також: «Необхідно відділяти добро від зла і вибирати добро а також стерегтися ворога, який сіє незгоду. Так робили святі і так чинить багато добрих людей ».

 

За матеріалами: wiara.pl