//

Депутати заборонили у Львові червоні і нацистські прапори

Депутати ЛМР прийняли ухвалу про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території Львова.
 

За ухвалу проголосували 74 з 90 депутатів, повідомив 26 квітня кореспондент IA ZIK.

 

Автором ухвали є депутат – «свободівець» Ю. Михальчишин. Це питання було внесено у порядок денний сесії як додаткове і розглянуто першим на засіданні сесії.

 

Відповідно до документу, міська рада ухвалила заборонити: 1. Використання на території Львова символіки неіснуючої держави – СРСР, комуністичної та нацистської символіки. 2. Використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на будівлях держустанов і комунальних підприємствах Львова. 3. Використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки під час проведення масових заходів.

 

Юрій Михальчишин нагадав, що торік ЛМР приймала аналогічну ухвалу. Однак, прокуратура її протестувала і оскаржила у суді. 21 грудня 2011 року рішенням Галицького району суду під головуванням суді Юрківа, було частково задоволено позов прокуратури. Зокрема, суддя залишив в силі заборону використання нацистської символіки, натомість оскаржив заборону комуністичної символіки і символіки СРСР. «Не місце прапорам ГУЛАГУ, Голодомору, Освєнцима і Бухенвальду на території Львова», – наголосив депутат.

 

Начальник юридичного управління ЛМР Г. Пайонкевич пояснила, що про це рішення суду ЛМР навіть не знала і представників ради ніхто до судових засідань не залучав.

 

Джерело: zik.ua