//

Депутати Львівської обл.ради вшанують пам`ять Блаженного священномученика Омеляна Ковча

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич разом із депутатами обласної ради візьме участь у прощі української та польської молоді, представників польської й української влади та громадськості, владик та духовенства УГКЦеркви до концтабору Майданек (Республіка Польща) - місця мученицької смерті Блаженного священномученика Омеляна Ковча.

 

У програмі заходів - панахида за померлими у Майданеку біля пам'ятника боротьби і мучеництва, молитва про прославу Блаженного священномученика Омеляна Ковча, екскурсія Майданеком та хресна хода за участю української та польської молоді.

 

Нагадаємо, що Львівська обласна рада рішенням від 03 березня 2009 року за № 828 "Про вшанування пам'яті Блаженного священномученика Омеляна Ковча" проголосила 2009 рік - Роком Блаженного Української Греко-Католицької Церкви. Було проведено ряд заходів, зокрема відбулося урочисте відкриття обеліску отцю Омеляну Ковчу на місці його загибелі в Музеї "Концтабір Майданек" поблизу Любліна (Республіка Польща). Також в серпні 2010 року у сквері на вул. Галицькій у Перемишлянах за участю громадськості та керівників обласної та місцевої влади було освячено місце де планується спорудити пам'ятник отцю Омеляну Ковчу.

 

Джерело: www.oblrada.lviv.ua