//

"Депротестантизація" США

Сполучені Штати Америки перестали бути протестантською країною. Вперше в історії кількість дорослих американців-протестантів впала нижче 50% - до 48%.

 


Дослідження, яке провів інститут The Pew Research Center’s Forum on Religion & Public Life, вказує на те, що на сьогодні в США проживає 78 млн. католиків, що становить одну четверту всіх жителів країни.

 


Дослідники вказують на ряд фактів, які підтверджують дані дослідження про «депротестантизацію». Серед них – вперше в історії республіканським кандидатом став нехристиянин (Мітт Ромні є мормоном). Значущим є також те, що серед членів Верховного Суду – 6 католиків і 3 євреї, жодного протестанта.

 


Спад кількості протестантів випливає із зростання кількості американців, які не ототожнюють себе із жодним офіційним віровизнанням, хоча і не є атеїстами - щоденно моляться до Бога, в якого вірять. Так окреслюють себе понад 20% жителів, що на 5% більше за дані останніх п’яти років. Це переважно люди ліберальних поглядів, голосують за демократів, підтримують аборти і привілеї для гомосексуалістів.

 

За матеріалами: ekai.pl