//

День народження Папи: Літургія з німецькими єпископами та концерт

У 85-й День народження Святішого Отця у Ватикані на честь Понтифіка прозвучать твори Фелікса Мендельсона. Концерт представить 20 квітня Лейпцизький оркестр Гевандхаус. 16 квітня, в сам ювілей, Святіший Отець прийме вітання єпископів з Німеччини та громадських діячів Баварії. О 9.00 в каплиці Апостольського Палацу єпископи разом з Папою відправлять Літургію. В ній візьме участь також баварська делегація на чолі з прем'єр-міністром Хорстом Зеехофером. Після Літургії відбудеться приватна аудієнція спочатку для німецьких єрархів, а потім для делегації баварської влади. Групу німецького єпископату очолить її голова архиєпископ Роберт Цоліч і архиєпископ-емерит  Мюнхенський кардинал Фрідріх Веттер, який був наступником кардинала Ратцінгера в 1982 р., після того як останнього Іван Павло II призначив префектом Конгрегації віровчення.

 

Архиєпископ Цоліч заявив, що Папа є одним з найбільших теологів Католицької Церкви. Центральне місце в його теології, на думку архиєпископа, займає питання сучасної віри. На тлі сильного секуляризму і безпрецедентного релігійного розмаїття Бенедикт XVI заявляє про життєву необхідність нової євангелізації. Це відноситься і до спадщини II Ватиканського собору, на яку, на думку Понтифіка, треба подивитися по-новому.

 

Прем'єр-міністр Саксонії Станіслав Ціліх і бургомістр Лейпцига Буркхард Юнг будуть супроводжувати оркестр Гевандхаус в Римі. Оркестр є одним з найвідоміших і найпрестижніших колективів у світі.

 

За матеріалами radiovaticana.org