//

День молитви за поєднання і єдність Кореї

День молитви за поєднання і єдність корейського народу переживала вчора Церква в цій розділеній країні. Єпископат Південної Кореї опублікував заклик до примирення, солідарності й братерства з мешканцями Північної Кореї. У церквах відправили Літургії за поєднання і мир. Організували молитовні збори і ходу вулицями міста.

У спеціальній заяві голова Комісії Єпископату у справах поєднання двох частин Кореї наголосив на політичній відстані та відсутності діалогу між двома країнами поділеними вже понад 60 років. Єпископ Петер Лі Кі-хеон висловив солідарність з багатьма сім'ями, які розділені кордоном. Він визнав, що впродовж багатьох років вони не мають можливості контактувати один з одним. "Наш головний обов'язок тепер сподіватися і молитися про те, щоб можна було укласти таку угоду, яка в підсумку розсіє хмари поділу в цьому національному конфлікті", – написав корейський єрарх.

День молитви за національне примирення відзначають католики в Південній Кореї з 1965 р. У вчорашній урочистості в Сеулі взяли участь 30 000 християн. Сьогодні, 25 червня, припадає 62 -га річниця початку корейської війни.

За матеріалами: Radio Watykańskie