//

Демократія має моральні вимоги

Подружжя як зв'язок чоловіка і жінки є однією з тем послання, яке єпископат Перу оприлюднив 26 січня у зв'язку із президентськими і парламентськими виборами, запланованими на квітень. Єпископи звертають увагу на те, що в центрі турботи Церкви про суспільство є гідність особи.

 

Суспільний розвиток повинен базуватися на пошані прав людини, в тому числі на забезпеченні доступу до служби здоров'я, продовольства, освіти. Демократія вимагає поваги етичних основ – нагадує перуанський єпископат. Єпископи не виражають підтримку жодної з виборчих програм. Вони, однак, застерігають вірних перед тими, хто суперечить релігійній і моральній науці Церкви, особливо коли йдеться про загрозу гідності людини і захист людського життя.

 

Єпископи Перу підкреслюють, що подружжя, будучи основою сім'ї, має власні, характерні ознаки. Воно є нерозривним зв'язком чоловіка і жінки, відкритим на життя. Так розглядає подружжя не тільки Церква, але й великі культури людства і конституція Перу. Його не можна порівнювати з жодним іншим зв'язком.

 

Перуанський єпископат також звертає увагу на необхідність врахування у виборчих програмах боротьби з різними формами корупції. Єпископи пишуть і про значення рівноваги між економічним розвитком та охороною середовища. При використанні природних ресурсів потрібно завжди радитись із населенням територій, на яких вони знаходяться. Крім того, єпископи звертаються до кандидатів, щоб у виборчій кампанії проводили спокійний, діловий, а не агресивний обмін думками, а також до ЗМІ про добросовісну, об'єктивну інформацію.

 

За матеріалами info.wiara.pl