//

Делегація українських військовиків молилася в Соборі св. Софії у Римі

29 травня 2013 року, українська делегація українських військовиків, повертаючись з 55-го ювілейного Міжнародного військового паломництва до Люрду, прибула також до Вічного Міста Рима, де разом із владикою Михаїлом Колтуном, ЧНІ, керівником Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, взяла участь в загальній аудієнції зі Святішим Отцем. Папа Франциск несподівано промовляючи українською мовою, привітав делегацію військових християнським привітом «Слава Ісусу Христу».

 

На завершення паломництва делегація відвідала Собор св. Софії у Римі, де їх зустрів владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор, та очолив Божественну Літургію. З ним співслужили владика Михаїл, прот. Ігор Гаврилів, декан Кримського деканату, о. Любомир Яворський, заступник керівника відділу патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур, о. Іван Стефурак, секретар Ап. Візитатора, о. Петро Хмара та священик Української Римо-Католицької Церкви о. Фаустин Кушнір, OFM.

 

Під час проповіді владика Діонісій закликав військових завжди у їхньому нелегкому служінні покладатися на волю Божу: «Віддаючи себе повністю на волю Божу, ви не власною силою, не силою зброї, а силою Всевишнього виконуватиме Ваш уряд. А уряд, як на це дуже часто наголошує Папа Франциск, якого ви нещодавно бачили, полягає у служінні ближньому. Ваше ж служіння по-особливому має нести спокій і мир у суспільстві. Не з проста у Нагірній проповіді Христос називає тих, хто творить мир - Своїми синами. Адже за високість їхнього подвигу і велич їхньої нагороди».

 

Під час Літургії військові численно приступили до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії. На завершення владика Діонісій вручив усім присутнім пропам’ятні іконки з молитвою «Цілковитого віддання себе Богові», рекомендуючи її як засіб поборення труднощів у виконуванні поставлених перед нами суспільством обов’язків. Військові ж свого боку на чолі із Кир Михаїлом вручили владиці Діонісію військовий сувенір.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії