//

Делегація німецьких лютеран відвідує Рим на знак ювілею візиту Лютера до Вічного міста

З нагоди 500-ої річниці відвідування Риму Мартіном Лютером до Вічного міста приїжджає делегація лідерів Об'єднаної Євангельсько-лютеранської Церкви Німеччини на чолі з єпископом Йоханнесом Фрідріхом. У контексті Тижня молитов про єдність християн, що триває з 18 по 25 січня, вона проведе у Римі низку зустрічей і братиме участь у низці церемоній.

 

Так, на найближчу неділю запланована церемонія посадження і освячення маслинового дерева у базиліці св. Павла поза стінами, на якій католицьку сторону представлятиме голова Папської Ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох. За його словами, мета церемонії - засвідчити, що "діалог між католицькою і лютеранською громадами став реальністю, а екуменічний вибір Католицької Церкви має безповоротний характер". Для лютеран посаджене деревце стане символом "екуменічного спілкування, яке вже нині існує між католиками і лютеранами".

 

Сама церемонія у соборі св. Павла поза стінами відбудеться на зразок акцій, що проводяться у ході ініційованого Всесвітньою Лютеранською Федерацією проекту "Сад Лютера". Його початок було покладено у 2008 року у Віттенберзі, де жив і викладав Лютер. Планується, що різні церковні громади з усіх куточків земної кулі посадять у цьому саді 500 дерев, щоб продемонструвати "вселенське охоплення справи Реформації", а також "зв'язки, взаємодію та спілкування між християнськими Церквами".

 

У понеділок 24 січня лютеранську делегацію на приватній аудієнції прийме Папа Бенедикт XVI.

 

Джерело: blagovest-info