//

Делегація фонду Реновабіс у Львівській архиєпархії

3 травня 2011 р у Львівській Архиєпархії УГКЦ з робочим візитом побував о. Стефан Дортманн (S.J.) - новообраний директор доброчинної організації Німеччини Renovabis та о. Йоахим Зауер – референт цієї організації для Східної Європи.

Гості зустрілись з Високопреосвященнішим Архиєпископом Ігорем, Преосвященнішим Єпископом Венедиктом, економом о. Володимиром Ониськівом та відповідальною за проекти п. Любою Довгою. Владики ознайомили гостей з різноманітними душпастирськими проектами Львівської Архиєпархії, зокрема наголосили про актуальність нової євангелізації серед усіх верств населення.

Гості оглянули актуальний стан Святоюрського комплексу, виконані ремонтні та реставраційні роботи.

Заснована 1993 року з ініціативи німецького єпископату та Центрального комітету німецьких католиків, «Реновабіс» - наймоaлодша з німецьких харитативних організацій – стала відповіддю на потреби душпастирського та суспільного оновлення в країнах Центральної та Східної Європи після падіння комуністичних режимів. Організація надала допомогу Церкві та населенню в 27 країнах, серед яких також і в Україні. Допомога харитативної організації "Реновабіс" призначена на спорудження храмів та парафіяльних осередків, допомогу родинам, дітям, похилим віком та убогим, на формацію священиків та богопосвячених осіб тощо.

Прес-служба Львівської архиєпархії