//

Делегація Американської Єпископської Конференції завітала у м. Стрий

У суботу, 29 жовтня 2011 року, делегація Американської Єпископської Конференції (АЄК) в особі Владики Блейза Купіка, єпископа Спокейн (штат Вашингтон, США), учасника підкомітету «Допомога Церкві в Східній Європі» АЄК, та д-р Деклана Мерфі, керівника Бюро національних збірок для Церкви в Центральній та Східній Європі АЄК, відвідала канцелярію Стрийської єпархії УГКЦ.

 


Гостей радо приймав Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, разом із працівниками Єпархіального управління та головами кількох мирянських організацій Стрийщини.

 

Після короткого огляду приміщення канцелярії та ознайомлення із діяльністю її працівників, усі присутні перейшли у кабінет Владики Тараса, де у форматі круглого столу відбулася зустріч, впродовж якої правлячий Архиєрей представив головні напрацювання очолюваної ним єпархії та презентував найбільш важливі проекти, що запланованні на найближчий час.

 

По закінченні зустрічі делегації АЄК було запропоновано відвідати ще кілька важливих місць м. Стрия. Зокрема гості завітали у монастир Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії та оглянули оновлене приміщення дитячої захорони, що діє при цьому монастирі. Відтак, відвідали храм Покрови Пресвятої Богородиці, де віддали честь мощам Блаженного Йосафата Коцилоського, новомученика Української Греко-Католицької Церкви. Наступним пунктом відвідин стали приміщення Благодійного фонду «Карітас Стрийської єпархії УГКЦ» і Центру дозвілля та соціальної адаптації для осіб з особливими розумовими потребами. І на завершення гості завітали на парафію Всіх Святих Українського Народу, яка, за словами Преосвященного Владики Тараса, є однією із найбільш активних парохій єпархії.

 

Потрібно зазначити, що делегація була приємно вражена життям та діяльністю Стрийської єпархії.

 

Коротко пригадаємо, що, починаючи із 18 жовтня цього року, представники єпископів Америки здійснюють відвідини України і зокрема Української Греко-Католицької Церкви у рамках ширшого візиту до країн Центральної та Східної Європи. Головною метою цього заходу є ознайомлення із станом розвитку Католицьких Церков латинського та східного обряду. На сьогоднішній день делегація уже побувала у Києві, Харкові, Донецьку, Одесі, Львові та Стрию. Завершення поїздки заплановано на 1 листопада.

 

Прес-служба Стрийської єпархії