//

Делегат від Ватикану: конференція в Ріо принесла позитивні результати

На думку кардинала Адзіла Педро Шерера, спеціального посланника Папи на конференції  ООН зі сталого розвитку "Ріо +20", яка закінчилася в Бразилії, форум приніс певні позитивні результати. Єрарх визнав, що багато учасників заходу хотіли більш конкретних рішень в заключній декларації конференції. Він підкреслив, що навіть, якщо учасники не дійшли до деяких рішень, наприклад, внеску багатих країн світу у фінансування стійкої економіки або скорочення споживання викопного палива, яке найбільш забруднює навколишнє середовище, - кінцевий результат конференції цілком позитивний, тому що його учасники дійшли до підписання спільного документа .

 

"Існувала загроза, що учасники форуму не підпишуть жодного документа, однак у кінцевому його варіанті були прописані в тому числі і питання великої важливості, наприклад твердження, що людина займає центральне місце в економіці, а також і визначення того, чим є стійка економіка . В кінцевому документі звертається увага на три пункти: економічний розвиток; соціальний розвиток, який ставить людину в центрі уваги, і підкреслюється, що стійка економіка є також екологічно стійкою, адже завжди бере до уваги також і екосистему ", - повідомив єрарх.

 

Кардинал Шерер зазначив, що у форумі "Ріо +20" взяло участь близько 120 представників майже всіх країн світу, хоча, як підкреслив  єрарх, в конференції не взяли участі керівники таких країн як: США, Італія та Японія. Святий Престол на конференції в Ріо  був  в якості спостерігача.

 

За матеріалами radiovaticana.org