//

Дбання про мир, захист сім’ї та душпастирство молоді. Пріоритети, які вказав Папа колумбійським єпископам

Між переслідуваннями світу та Божим утішенням: так Папа Бенедикт XVI охарактеризував ситуацію Церкви в Колумбії, приймаючи у понеділок, 10 вересня 2012 р., єпископів цієї латиноамериканської країни, що прибули до Ватикану з візитом «ad Limina», закликаючи їх також захищати родину, протистояти секуляризації та допомагати молоді відкривати справжній сенс життя.

 

«Не зважаючи на деякі підбадьорливі знаки, насильство й надалі приносить біль, самотність, смерть та несправедливість багатьом людям у Колумбії», – зауважив Святіший Отець, висловлюючи своє признання ієрархам за їхню місію, яку вони часто виконують «в місцях, сповнених труднощами та небезпеками». Він заохотив їх і надалі робити свій вклад у захист життя та поширення культури миру, «засівати Євангеліє миру», яке може перемінити ненависть у прощення, а протистояння – у братерство.

 

Поряд з цим, Папа перестеріг колумбійських єпископів перед руйнівними наслідками секуляризації, яка накладає великий відбиток на життя, на цінності та основи віри, зокрема, на життя подружжя, сім’ї, на християнську мораль. Тому, серед пріоритетів, на які вказав Глава Католицької Церкви – «невтомний захист інституту сім’ї». Слід і надалі відважно звіщати «цілісну істину про родину, засновану на подружжі, як домашню Церкву та святилище життя». Плодом цього є численні покликання до священства та богопосвяченого життя, народження різних рухів, оживлення пасторального життя на парафіях. Окрему увагу Папа звернув на завдання нової євангелізації та на належне формування кандидатів до священства та чернецтва.

 

Особливу увагу, за словами Бенедикта XVI, слід звернути на душпастирство молоді. «Нові покоління, – закликав він, – повинні ясно відчути, що Христос шукає їх та бажає запропонувати їм Свою дружбу». Треба допомогти їм зрозуміти, що Христос віддав Своє життя за людину, щоб вона могла пізнати повноту життя, і не допустити того, щоб вони захопилися лицемірністю деяких життєвих пропозицій, які залишають по собі «порожнечу та смуток». «Христос, – сказав Папа, – бажає допомогти тим, перед якими майбутнє, досягти своїх найблагородніших прагнень».

 

Джерело: Радіо Ватикан