//

Cто жертв щоденно і сотні тисяч біженців в Сирії

У середньому сто жертв щоденно і сотні тисяч біженців – це похмура картина громадянської війни в Сирії. Щоб запобігти конфлікту бракує політичної волі також на міжнародному рівні. Про це розповів спостерігач Святого Престолу при ООН в Женеві, Архиєпископ Сільвано Томазі. Він також поділяє стурбованість Апостольського Нунція в Сирії, що про тривалий конфлікт певним чином забули.


"Відповідно до розвитку міжнародних подій, таких, як на Близькому Сході, ситуація у взаєминах між Палестиною та Ізраїлем, існує реальна небезпека, що конфлікт у Сирії відійде на задній план. Причиною цього є задіяння великих  глобальних інтересів. Вони конкурують між собою за роль на Близькому Сході й це створює ризик, що боротьба за політичні впливи переважить гуманітарні потреби тих, хто платить за ці політичних амбіції своїм життям", – сказав Архиєпископ Томазі.


Єрарх також згадав ситуацію в Єгипті, де так звана "арабська весна" дала велику надію, а тепер породжує неспокій. "На жаль, здається, що ми стикаємося із певною замкненістю, майже зрадою тих надій, які мали тоді молоді протестувальники – ствердив Архиєпископ Томазі. – Введення в Єгипті законів шаріату як принципу законодавства, є дією всупереч надіям християн-коптів, що становлять 10 відсотків населення, і проти мільйонів інших, які хоча й пов'язані з ісламом, хочуть жити в більш відкритому і толерантному суспільстві".


За матеріалами: Radio Watykańskie