//

Cпівчуття Бенедикта XVI щодо смерті кардинала

Бенедикт XVI надіслав телеграму співчуття Архиєпископу Карлосу Осоро Сьєрра, єпископу Валенсії, Іспанія, у зв'язку зі смертю кардинала Агустіна Гарсії-Гаско Вісенте, почесного Архиєпископа  цієї єпархії, у віці 80 років. Кардинал був у Римі, брав  участь в церемонії беатифікації Івана Павла II.

 

"Отримавши сумну звістку про смерть улюбленого кардинала Агустіна Гарсія-Гаско Вісенте, я приношу свої гарячі молитви за вічний спокій того, хто здійснив своє єпископське служіння з апостольською старанністю, по-перше, як допоміжний єпископ Мадрида і секретар Іспанської Конференції Єпископів, а потім на чолі дорогої Архиєпархії Валенсії, мудро і щедро посвяченого  євангелізації, невпинно підтримуючого численні пастирські ініціативи, перш за все в галузі викладання та пасторальної турботи про сім'ю ".

 

"Згадуючи його велику службу Церкві і незабутні спогади мого перебування в цьому славному місті на п'ятій Всесвітній Зустрічі Сімей, я хотів би висловити мої найщиріші співчуття Вашій Високоповажності, Архієпископе Осоро, вашим  помічникам,  священикам, семінаристам, релігійним громадам та вірним Церкви у Валенсії, просячи вашої доброти в переданні  моїх співчуттів родині покійного кардинала. Я щиросердечно уділяю всім блага апостольського благословення на знак нашої християнської надії в воскреслому Христі ".

 

За матеріалами: The Vatican Information Service