//

Чотири китайські священики у в’язниці

Влада Китаю після невеликого затишшя знову продовжує політику переслідування католиків у цій країні. У провінції Шаньдун на сході Китаю заарештували чотирьох католицьких священиків, які належать до підпільної Католицької Церкви. Представники влади домагалася, щоб заарештовані приєдналися до Китайської католицької патріотичної асоціації, яку підтримує режим країни. Зараз священики перебувають у в'язниці Донгмінг і не отримують їжі. Їхні захисники звернулися із закликом про допомогу до Апостольського Престолу.


Оскільки священики відмовилися вступити до невизнаної Святим Престолом «патріотичної асоціації», поліція почала вишукувати докази, щоб інкримінувати духовним особам кримінальні злочини і у такий спосіб шантажувати їх.


Останні кілька місяців у Китаї знову почали застосовувати жорсткі заходи щодо вірних, які залишаються в спілкуванні зі Святим Престолом. У червні та липні відбулися два єпископських свячення без дозволу Святішого Отця.


Приблизно 13 млн. з 1,3 млрд. китайців є католиками. Від 1957 року вони поділені на дві частини: Китайську католицьку патріотичну асоціацію, схвалену урядом, і підпільну Церкву, яка перебуває в спілкуванні з Папою. Саме її членів регулярно переслідує держава.


За матеріалами Ватыканскае радыё