//

Чому в Норвегії християни бояться відкрито святкувати Різдво?

Що таке толерантність? Термін «толерантність» суто медичного походження, в перекладі з латини «толеро» означає нездатність організму до опору від зовнішніх інфекцій. Черговий приклад толерантної параної я сьогодні побачив в Осло, виходячи з метро. У торговому центрі «Stovner» на звичному місці, де зазвичай виставляли різдвяну ялинку, я її не знайшов. Причина - рішення місцевої влади «Stovner komunne», які не без задоволення повідомили, що врахували прохання деяких жителів району, яких дратує символ чужої для них релігії.

 

Справа в тому, що в цьому районі, який в народі не без підстав називають «Ослоабад» дуже багато радикальних мусульман-салафітів (вахабітів), які вже змусили весь район жити по-іншому.


Так і сьогодні, символ Різдва, ялинка, була замінена на толерантне деревце.

 

Я і цікавості запитав, що ж тут сталося, і відповідь підлітка, який стояв поруч, просто шокувала мене: «Ми справжні мусульмани, не потерпимо тут символів цих біловухих свиней». Це вони про нас, про людей іншої національності та іншої релігії. Невже це правильно? Чи такі висловлювання сприяють толерантності? Така поведінка, перш за все, ганьба для батьків цих підлітків. Хоча, що можна сказати про людей, які тут живуть паразитами, не працюють, торгують наркотиками, а в себе на батьківщині промишляли морським піратством?

 

Ніякого расизму - лише констатація фактів. У Норвегії, колись християнській країні, не можна виставляти Різдвяну ялинку і християни хрестяться крадькома!

 

Стовнер, околиця Осло, де давно вже, хай і не зовсім офіційно, діють закони шаріату. Раніше російське телебачення повідомляло, що норвезькі судді запропонували узаконити шаріатські суди в Норвегії. Формально, закони Шаріату можуть бути обов'язковими лише для мусульман, але в умовах Норвегії, ці закони вже стали обов'язковими для всіх.

 

Наприклад, дівчатам не можна ходити в коротких спідницях, а чоловікам у літній час не рекомендується одягати шорти або майки, повністю відкривають руки і горе тому, хто має татуювання.

 

Існують міфи про те, що в зонах, де діють закони Шаріату, наприклад, в Лондоні, немає наркоторгівлі, проституції або іншого криміналу. Це брехня, в цих кварталах епіцентр наркоторгівлі і проституції.

 

І ось ще що, моя сусідка, норвежка - пенсіонерка, яка все життя працювала вчителем у школі для іноземців. Вона колекціонує м'які іграшки, і частина колекції стоїть на підвіконні, в тому числі, три поросяти зі знаменитої казки затишно розмістилися за склом поруч з кактусом. Так от, сусіди - араби і сомалійці влаштували завивання на всю вулицю, виявилося, що плюшеві поросята, які  дивляться із сусідського вікна, ображають їхні релігійні почуття. Приїхала поліція, правозахисні організації, журналісти і навіть депутати парламенту. Поросят прибрали з очей! Сельг, так звати  сусідку, плакала, а на ранок її відвезли з серцевим нападом.

 

Емігранти, ті що влаштували хай-вай, абсолютно всі, ведуть відверто паразитичний або кримінальний спосіб життя і приїхали до Норвегії як біженці, свого часу приповзли на колінах пускаючи слину про свою гірку долю на батьківщині, а тепер вони вже диктують норвежцям, як їм жити і що їм робити.

 

Норвежці дуже милі і довірливі люди, а іноді по-дитячому наївні, тому їхньою добродушністю багато хто користується і дуже успішно.

 

Я журналіст і лише констатую факт, що в європейській країні, з віковими християнськими традиціями бояться виставити символ Християнського Різдва - ялинку, а гості, яких тут прийняли як людей, вже змусили жити всіх за своїм законом, склавши ноги на стіл.

 

А ми при цьому, повинні толерантно опустити очі вниз і, щоб не було вуличних погромів, треба збільшити допомогу соціальним паразитам, а самим працювати ще більше, виплачуючи і без того високі податки.

 

То чи є межа толерантності, якщо толерантність означає нездатність організму протистояти зовнішнім загрозам?

 

Євгеній Дьяконов, з книги «Норгестан»
За матеріалами slavicvoice.org