//

Чому священики щасливі?

Католицькі священики є одними із найщасливіших і найбільш реалізованих професійно і взагалі в житті людей в Сполучених Штатах – доводить американський богослов і ліцензований психолог, о. Стівен Дж. Россетті.

 

На його думку, ключовим фактором для внутрішнього задоволення священиків є молитва, близькість до Бога, братів у священстві та парафіян.

 

"Молитва є просто невід'ємним компонентом і причиною щастя священика і його пастирського служіння. Молитва настільки тісно пов'язана із задоволенням від роботи, що без справжнього молитовного життя людина марніє, і навіть втрачає бажання бути священиком", – говорить дослідник, який провів кілька обстежень і досліджень з цього питання.


О. Россетті представив свої думки, що містяться в науковому дослідженні, під час недавнього симпозіуму під назвою "Чому священики щасливі?" в Католицькому університеті Америки у Вашингтоні. Ще один учасник і спікер конференції, митрополит Атланти, єпископ Уілтон Грегорі, який був головою американського єпископату в 2001-2002 роках, визнав під час обговорення, що висновки о. Россетті також підтверджуються його особистим досвідом.


О. Россетті є людиною, яка добре знає проблеми духовенства. У 1996-2000 роках, тоді як в США відбулася хвиля сексуальних скандалів за участю священиків, він керував Інститутом св. Луки в Сілвер-Спрінг, штат Меріленд, провідним закладом США для лікування священиків, які мають залежність від алкоголю, наркотиків, сексу, або мають інші проблеми, що перешкоджають здійсненню священичого служіння.

 

Автор дослідження, перш ніж вступити до семінарії, закінчив військову академію, працював у розвідці, а також у картезіанському монастирі. У даний час відомий автор і терапевт, частий гість на телебаченні та радіопрограмах.

 

За матеріалами: wiara.pl