//

Чоловіки в Індії міняють плідність на авто чи телевізор

Влада індійського штату Раджастан хоче зменшити природній приріст населення і заохочує чоловіків пройти процедуру стерилізації. В замін на це вони можуть отримати нагороду у вигляді автомобіля, мотоцикла чи телевізора.


Представники медичної влади Раджастану прагнуть стерилізувати якомога більшу кількість чоловіків в одному із районів цього штату. Вони роздаватимуть нагороди тим, хто пройде цю процедуру до кінця вересня цього року. Підготована навіть спеціальна лотерея, в якій можна виграти автомобіль, мотоцикл, телевізор та іншу побутову техніку.


Організатори очікують, що принаймні 6 тисяч чоловіків зголоситься пройти процедуру стерилізації. Однак влада хотіла б цього року стерилізувати понад 20 тисяч чоловіків.


Церква Індії активно виступає проти будь-яких акцій такого типу, так як і у випадку абортів. В той же час вона підтримує політику стабілізації народжень, оскільки – як стверджують представники Церкви – у випадку відсутності контролю народжуваності, країні загрожує гуманітарна катастрофа. Від 40 до 50 відсотків індусів живуть у вбогості. Вони не доїдають, не мають доступу до чистої води, каналізації і освіти.


В Індії проживає 1,17 млрд. осіб. Щороку ця цифра зростає на понад 20 мільйонів, тобто стільки, скільки проживає в Австралії, а що десять років – на 180 мільйоні, тобто стільки, скільки проживає у Бразилії. Відповідно до офіційних прогнозів, у 2025 році Індія стане країною з найбільшим населенням.


За матеріалами Radio Watykańskie