//

Чоловіки-католики на Східноєвропейському семінарі обговорили питання демократії та освіти в Європі

«Освіта і демократія в Європі. Що може сюди внести церковна освітня праця», –  така тема 17 – го Східноєвропейського семінару, який Літургією розпочав роботу 18-го вересня у Шмохтітці (Німеччина, Саксонія) і тривав до 22 вересня. У семінарі взяли участь біля 50 представників з 12 країн Європи, серед яких вперше були представники Ірландії, Франції, Польщі. Участь у роботі семінару взяли представники з України.

 

Як повідомив РІСУ учасник семінару Марко Непосида, програма семінару включала візит до бургомістра м. Баутцена з інформацією про досвід міської спільноти в освіті, доповіді про стан освіти у європейських країнах, про  взаємозв’язок освіти-релігії-культури, як основи європейської ідентичності та культури, йшлося про проблеми освіти в Європі, зокрема політичної.

 

У вітальному слові Найел Кеннеді (Niall Kennedy), президент Міжнародного об’єднання чоловіків католиків UNUM OMNES, яке існує з 1948 року і має осідок в Римі, акцентував на важливості таких європейських академій для країн Східної Європи, згадуючи слова Папи про те, що ми, християни, повинні стати апостолами цього тисячоліття.

 

Семінар організований Спільнотою чловіків католиків Німеччини (Gemeinschft der Katholischen Männer Deutschlands – GKMD), Домом єпископа Бенно (Bischoff-Benno-Haus), Католицьким місцем праці для духовної опіки чоловіків і праці з чоловіками в німецьких єпископствах (Katholische Arbeitsstelle für Männerseelsorge und Männerarbeit in den deutschen Diözesen e. V.), Міжнародним об'єднанням чоловіків-католиків Unum Omnes за сприяння Renovabis.

 

Джерело: РІСУ