//

Члени Постійного Синоду Єпископів УГКЦ зустрілися зі священиками й семінаристами Київської архиєпархії

Члени Постійного Синоду Єпископів УГКЦ, засідання якого 20-23 січня відбуваються в Києві, зустрілися зі священиками і семінаристами Київської архиєпархії.

 

У зустрічі взяли участь: Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський, Владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, Владика Павло (Хомницький), Єпарх Стемфордський, та Владика Василь (Івасюк), Екзарх Одесько-Кримський.

 

Під час зустрічі Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав нагадав священикам і семінаристам, що наша Церква має синодальну структуру, тобто Глава управляє Церквою разом із Синодом, який збирається зазвичай раз на рік. Глава Церкви повідомив, що наступний Синод відбудеться у Канаді, де ми святкуватимемо 100-річчя з дня приїзду першого українського єпископа - блаженного священномученика Микити (Будки).

 

Блаженніший Святослав нагадав також про рішення останнього Патріаршого Синоду, який був у Бразилії, зокрема щодо прийнятої на ньому стратегії – душпастирського плану розвитку Церкви на наступних десять років.

 

Відтак кожен із членів Синоду звернувся до присутніх у залі священиків та семінаристів. Головно архиєреї наголошували, як має виглядати «жива парафія» і констатували, що без справжнього ідейного священика годі сподіватися на реалізацію цієї концепції. «Головне – будьте людьми», – сказав на завершення Владика Павло.

 

Департамент інформації УГКЦ