//

Чільний священик РПЦ закликав владу зброєю подавляти «кольорові революції»

Голова відділу зв’язків Церкви і суспільства РПЦ, протоєрей Всеволод Чаплін задекларував свої політичні погляди і порадив що слід робити, аби повернути Росії втрачену велич. Як один із варіантів він запропонував використовувати війська за межами Росії для придушення «кольорових революцій», а також ввести для мігрантів жорстку форму обліку та підняти статус військовослужбовців.

 

Свої ідеї о. Чаплін виклав у блозі на сайті Російської служби новин, а згодом розвинув їх в інтерв’ю.

 

О. Всеволод, не остання людина в РПЦ, насамперед радить владі перейти від «стабільності» до «диктатури» совісті і волі, бо багато того, що нині відбувається у країні, не до вподоби народу.

 

«Мігранти повинні проходити реєстрацію – нехай електронну – принаймні раз на три дні, називаючи місце своєї легальної роботи. Тих, хто цього не зробить, - під кримінальне покарання», - каже він.

 

«Воїнство в Росії не може стояти на соціальних сходах нижче торговців. Кожному офіцеру Збройних Сил та правоохоронних органів має бути надана своя оселя, в тому числі в московському регіоні. Але таке житло потрібно прив'язати до займаної посади чи до гідного виходу на пенсію. І це буде найкращим засобом проти корупції», додав священик.

 

Священик РПЦ також вважає, що Росія повинна відряджати свої війська у різні регіони і брати участь у бойових діях.

 

«Я думаю, що потрібно подумати сьогодні про потужну військову присутність Росії у всіх регіонах, де люди просять захисту від помаранчевих експериментів, від різного роду «кольорових революцій». Навіть, якщо Росії потрібно буде брати участь у бойових діях, цього не потрібно сьогодні боятися: армії потрібно нарешті дати справжню роботу. Мережевих «хом'ячків» цілком можна було б відправити у діючі війська. Ті з них, хто виживуть, напевно, стануть людьми.

 

На прохання журналіста о. Всеволод пояснив, кого він мав на увазі, коли говорив про «мережевих хом’ячків».

 

«Людей, які в найкращий час свого життя проводять у віртуальних війнах. Потрібно давати людям в руки справжню справу, щоб вони відчували, що життя невичерпується простором Інтернету, що навколишнє життя досить складне, і в ньому потрібно брати участь по-справжньому, а не кидаючись тлінними словами в Інтернеті, зображуючи із себе героя, яким ти насправді далеко не є», - заявив Голова відділу зв’язків Церкви і суспільства РПЦ.

 

Джерело: РІСУ