//

Чи зустрінеться Папа з Фіделем Кастро?

Ця зустріч буде залежати від стану здоров'я Фіделя, - йдеться в засобах масової інформації, які посилаються на джерела Ватикану.

 

За п'ять тижнів до очікуваного візиту Папи Бенедикта XVI на Кубу з 26 по 28 березня  в  латиноамериканських ЗМІ обговорюють можливість зустрічі Папи з колишнім комуністичний лідером Куби Фіделем Кастро.

 

Між тим, до візиту Папи критично відноситься кубинський дисидент Оскар Еліас Бісет. "Я сподіваюся, що цей візит підтримає кубинський народ духовно, але з політичної точки зору це помилка", - заявив Бісет в Гавані під час телефонної розмови з представниками Конгресу США. Бісет розкритикував  ситуацію в країні і зазначив, що за останні роки на Кубі не відбулося фундаментальних змін, і не варто їх очікувати, поки при владі в країні стоїть брат Фіделя Кастро Рауль.

У програмі візиту Бенедикта XVI відвідини столиці країни Гавани і Сантьяго-де-Куба. Офіційною нагодою для візиту називають  400 ліття храму Божої Матері Милосердя (Virgen de la Caridad del Cobre) в Ель-Кобре, недалеко від Сантьяго-де-Куба. Папа приїде туди на другий день свого візиту і подарує санктуарію золоту троянду.

 

Першим Папою - і поки єдиним – який відвідав комуністичну Кубу в 1998 році, був Іван Павло II.

 

За матеріалами info.wiara.pl

 

Нагадаємо, що раніше в пресі з'явилося повідомлення, що Фідель Кастро бажає зустрітися з Папою Римським і покаятися в своїх гріха.