//

Чи є гармонія Церкви і Держави у спільному провадженні суспільства?

Такі запитання та багато інших: якість нашого життя, гармонія існування, про керуючі механізми, авторитет Церкви, духовність суспільства та його моральний стан, виховання молоді у навчальних закладах, Конкордат і Україна, «Руский мир», діяльність Всеукраїнської ради церков, міжконфесійні стосунки та багато іншого було обговорено за круглим столом, який відбувся 10 червня в приміщенні Адміністративного будинку Івано-Франківської єпархії УГКЦ в м. Івано-Франківську по вул. Чорновола, 7. Організаторами такого дискусу була Патріарша комісія в справах мирян УГКЦ, інститут релігійної свободи та інститут релігії та суспільства УКУ, за сприянням Єпископа Івано-Франківського Кир Володимира (ВІЙТИШИНА), Єпархіальної комісії у справах мирян та Єпархіального Економату. Після вступного слова
Владики Володимира, який привітав учасників, серед яких згідно програми були доповідачі та фахівці даній царині життя: о. Олекса Перів, Мирослав Миронович – проректор УКУ, п. Юрій Підлісний, п. Юрій Чорноморець та інші. Також були представники місцевої влади: п. Руслан Марцінків – секретар Івано-Франківської міської ради, п. Михайло Верес – заступник міського голови, п. Тетяна Лапка – начальник управління у справах релігій ОДА, п. Володимир Соловйов – начальник відділу гендерної політики, а також представники Єпархіальних комісій, молодіжних організацій, представники Єпархіальних та місцевих ЗМІ.

 

Ключовим питанням було обговорення та наведення прикладів Церконо-державних стосунків сьогодення та бачення майбутнього, проблеми перспективи удосконалення, атакож вагоме питання викладання християнської етики та шкільного капеланства.


Завершилось засідання спільною молитвою та складення подяки для організаторів та учасників.

 

Ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Єпархії.

Джерело: www.if-eparchia.org.ua