//

Чи відбудеться Міжнародний Євхаристійний Конгрес в Ірландії?

Сенатор з Дубліна Кейт Кін попросила перенести Конгрес, заявляючи, що таке прохання було ініційоване асоціацією священиків. Але священики не такі впевнені.


Не викликає сумнівів одне – це ще один сигнал, що клімат ворожості в Ірландії стосовно Ватикану зростає після публікації доповіді про сексуальні зловживання щодо неповнолітніх в єпархії Клойн і відкликання Ватикану свого посла в Дубліні «для консультацій».


Кейт Кін, сенатор від партії більшості (Fine Gael), попросила відкласти Міжнародний Євхаристійний Конгрес, який має відбутися в ірландській столиці у червні 2012 року.


Це величезне Міжнародне зібрання – подія, яку за кількістю учасників перевищує хіба що Всесвітній День Молоді. Папу також запросили взяти участь і в Дубліні вважали, що він би прийняв запрошення. Це був би б перший візит Папи до Ірландії від часу, як Іван Павло II вперше ступив ногою на острів 1979 році, якщо б не криза навколо скандалу з педофілією.


Тепер сенатор Кін припускає, що все слід відкласти через існуючу дипломатичну кризу між Ірландією і Святим Престолом. Вона сказала в ірландському парламенті, що Асоціація католицьких священиків в Ірландії, яка включає в себе сотні священнослужителів, попросила відкласти Конгрес.


Проте представник Ватикану, о. Тоні Фланнері, один з адміністраторів Асоціації, пояснив, що все було не зовсім так, як сказала пані сенатор: «Пропозицію переглянути графік конгресу висунув Фленнері у статті, опублікованій ірландським Times 22 липня». Священик підкреслив, що «це були просто особисті роздуми, які все ще необхідно обговорити з Асоціацією». Це не скасовує того факту, що сенатор Кін прийняла ідею всерйоз. «Враховуючи те, наскільки делікатна зараз ситуація, я думаю, було б краще для всіх зацікавлених сторін, якщо Конгрес відзначався би пізніше».


За матеріалами Vatican Insider