//

Четвертий соціальний тиждень, організований Єпископською Конференцією Словенії

У понеділок, 17 вересня 2012 р., у Словенії розпочнеться Четвертий суспільний тиждень, організований католицькою Церквою, що триватиме до 22 вересня, а його тема наступна: «Хто дає, хто отримує?». Цього року Тиждень зосереджений на діалогові між поколіннями, на співпраці між молоддю, дорослими та особами в зрілому віці, наголошуючи на важливості передавання знання та досвіду старшими молодшим.

 

У різних містах країни пройдуть зустрічі, круглі столи, дебати щодо запропонованих тем, які заохочуватимуть призадуматися не лише над міжособовими взаєминами, але також над тим, як протистояти кризі з точки зору перспективи, відмінної від тієї, яку пропонують фінансові ринки. Натомість на запитання «Хто дає, хто отримує?» відповідь у контексті співпраці між поколіннями є дуже конкретною: всі щось даємо і щось отримуємо навзаєм. Ця співпраця не лише є нагодою для обміну досвідом, але допомагає молодим поколінням шукати нові шляхи для виходу з актуальної кризи.

 

Серед гостей Суспільного тижня, крім відомих представників католицького світу, будуть підприємці, соціологи, екологи, політики та журналісти. Окрема пропозиція скерована до інтернет-спільноти, щоб написати принаймні якусь одну публікацію на основну тему у своїх блогах.

 

Джерело: Радіо Ватикан