//

Четверо сестер Воплоченого Слова склали свої вічні обіти

6 квітня 2013 р. відбулося свято вічних обітів у сестер Воплоченого Слова (Сестри Служебниці Господа та Діви Марії з Матара).


Обіти склали четверо сестер- українок, які місіонують у різних кутках землі: с. Марія Владичиця Петрів (місіонерка на Закарпатті, Тячівський р-н, смт. Дубове), с. Марія Люрдська Адамович (місіонерка у м. Казань, республіка Татарстан, Російська Федерація), с. Марія Миру Лемко (місіонерка  у м. Хабаровськ, Далекий Схід, Російська Федерація) та с. Марія Агниця Барабаш (місіонерка у м. Омськ, Сибір, Російська Федерація).


Архиєрейську Літургію очолив єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії  Владика Миколай Сімкайло. Йому співслужили оо. Воплоченого Слова: о. Фернандо Браво, о. Софрон Зелінський, о. Петро Цідило, о. Йосафат Бойко, о. Теодор Мацапула, о. Йосиф Монтес, настоятель монастиря Неустанної Помочі у Івано-Франківську, о. Михайло Бубній, ЧНІ, о. Іван Барабаш із Стрия, о. Ігор Панчук з Бурштина та директор Карітасу у м. Тернопіль о. Андрій Марчук.


Місце для свята- парафія свв.. Петра і Павла, с. Драгомирчани, Тисменицького р-ну, поблизу Івано-Франківська- було обране не випадково. Адже саме із цієї парафії 12 років тому були покликані Богом с. Марія Владичиця та с. Марія Люрдська. У 2001 році будучи ще 12-річними дівчатками вони усвідомили своє покликання бути монахинями та виявили бажання вступити до аспірантату сестер Воплоченого Слова. З юних літ віддавшись на служіння Богові, сьогодні ці сестри з великою радістю склали свої вічні обіти.


Щоб розділити радість свята із сестрами, на богослужіння приїхало чимало гостей: родичі сестер, члени Третього чину Воплоченого Слова та друзі Чернечої родини з різних кутків України: з Львівщини, Стрийщини, Одеси, Закарпаття, Тернополя тощо. Також була присутня провінційна настоятелька сестер Воплоченого Слова у Росії с. Марія Амор Дівіно та спільнота сестер у м. Омськ: с. Марія Благодаті та с. Марія Примирення. Гостей радо приймав на своїй парафії о. Олег Кочмарський, декан Лисецький.


Під час своєї  проповіді Владика Миколай наголосив на тому, що актуальний світ, сповнений секуляризму та кризи віри, особливо потребує ревного чернечого служіння. Монахи покликані дати світові у всьому добрий приклад. Вони повинні самі осягнути святості та інших цього навчити.


Тому просимо у Пресвятої Богородиці ласку, щоб ці нові сестри із вічними обітами досягли святості. Бо як каже засновник Згромадження Воплоченого Слова о. Карлос Буела, не маємо задовольнятися незначним! Життя проходить дуже швидко. І врешті, існує одна-єдина помилка в житті- не стати святими, не зуміти любити так, як хотів Бог.

 

С. Марія Розп’яття Вандишева