//

Червень стане вирішальним у справі канонізації Івана Павла ІІ

В червні стане відомо, чи ще до канікул у ватиканській Конгрегації у справах канонізації святих закінчать працю над справою чудесного зцілення за заступництвом обраного до канонізації Івана Павла ІІ. І саме від цього залежить, коли Папі представлять прохання про визнання чуда.


Деякі церковні джерела висловлюють надію, що до кінця червня у конгрегації завершать розгляд процесу, щоб встигнути передати Папі Франциску офіційне прохання про визнання чуда, щоб він міг прийняти визначальне рішення в цій справі. А тоді залишилося б лише призначити дату проведення канонізаційної Літургії.


На даний час усі подробиці хвороби і випадку зцілення не розголошують, як і весь перебіг процесу канонізації. З неофіційних джерел відомо, що чудо за заступництвом Папи-поляка стосується жінки середнього віку.


У квітні зібрану і опрацьовану документацію у справі оздоровлення, яке неможливо пояснити медичними причинами, розглянула комісія лікарів у ватиканській конгрегації і передала для подальшого розгляду.


Якщо найближчим часом чудо затвердить і комісія богословів, а потім кардиналів та єпископів, то існує ймовірність, що в червні-липні префект Конгрегації у справах канонізації святих кардинал Анджело Амато під час традиційної аудієнції в Папи перед літніми канікулами представить результати трьох голосувань і прозвітує про перебіг праць. На цій основі Папа Франциск може видати згоду на канонізацію.


Якщо цей сценарій підтвердиться, то також цілком ймовірно, що канонізація Івана Павла ІІ може відбутись в жовтні.


За матеріалами wiara.pl