//

Черговий провал прихильників запровадження гіперліберального сексуального виховання у хорватських школах

Центристське, з консервативним ухилом, щоденне хорватське видання «Večernji list» 16 січня організувало круглий стій на тему запровадження у хорватських школа гіперліберального сексуального виховання у формі додаткових обов’язкових модулів шкільного предмету «Медичне виховання». Це перша публічна дискусія прихильників та противників спірних модулів.

 

Дискусія відбулася у переповненому залі Хорватського журналістського товариства. Учасниками дискусії були: зі сторони прихильників запровадження нових гіперліберальних модулів – Вінко Філіповіч директор Агентства виховання та освіти Республіки Хорватія, один з авторів рішення  насильницького накидання гіперліберального сексуального виховання в хорватських школах, д-р Александр Штуфхофер, один з авторів гіперліберальних модулів, який докторував сексологію в Інституті Кінзі в США, д-р Ґордана Кутеровац Яґодіч, психолог, відома своїми антикатолицькими переконаннями та д-р Власта Рудан, прихильниця Фрейдового психоаналізу.

 

Противників насильницького запровадження гіперліберальних модулів представляли: о. д-р Тончі Матуліч декан Католицького богословського факультету Загребського університету, д-р Петар Крешімір Ходжіч голова Комісії родини та охорони життя Хорватської єпископської конференції  та д-р Желька Маркіч підголова Батьківського комітету «GROZD»

 

Противникам гіперліберальних модулів порівняно легко вдалося показати недемократичність та упередженість накидання гіперліберальних модулів, як обов’язкових, рівно ж як і те, що така поведінка хорватської влади порушує хорватську Конституцію. Ці закиди залишилися без відповіді зі сторони опонентів.

 

Також д-р Петар Крешімір Ходжіч продемонстрував дані, які свідчать про те, що після впровадження у школах предмету християнської феноменології релігії, викладанням якого опікується Католицька Церква, суттєво зменшилась кількість вагітностей неповнолітніх серед дітей, які відвідують цей факультативний предмет. Також, д-р Петар Крешімір Ходжіч викрив д-р Александра Штуфхофера, як нечистоплотного науковця, який покликається на неіснуючі декларації, щоб аргументувати свої погляди, внесені в шкільну програму. На ці закиди пан Штуфхофер не зміг дати відповідь.

 

Також прихильники запровадження гіперліберального сексуального виховання не змогли аргументувати свою позицію як наукову, а визнали що це є позиція ідеологічна і залиши без відповіді закиди, що вони стараються маніпулювати реальною інформацією виставляючи конфлікт довкола спірних модулів, як конфлікт Церкви і ліберального суспільства, приписуючи Церкві позицію проти  «Медичного виховання», як такого, в той час, коли в реальності йдеться про несприйняття більшістю хорватських батьків насильницького накидання та обов’язковості власне модулів, що стосуються сексуального виховання.

 

На завершення дискусії Вінко Філіповіч, директор Агентства виховання та освіти Республіки Хорватія, один з авторів рішення  насильницького накидання гіперліберального сексуального виховання в хорватських школах визнав потребу внесення змін у модулі.

 

Як зауважують журналісти, у залі більшість присутніх оплесками підтримувала противників ліберальних нововведень, а виступи прихильників підсумовувала виразами несприйняття їхніх позицій.


За матеріалами www.vecernji.hr