//

Черговий день процесу папського камердинера

У домі колишнього камердинера Бенедикта XVI було біля тисячі документів, значно більше, ніж їх було опубліковано у ЗМІ – засвідчили сьогодні перед судом представники ватиканської жандармерії під час процесу над Паоло Габріеле. Вони стали останніми свідками в цій справі.

 


Викрадені документи знаходились серед багатої документації, яку звинувачений зберігав у власному домі. Там були матеріали про життя Церкви, політику, інші релігії, а також масонерії: рукописи Папи, шифрована кореспонденція з нунціатурами, листи кардиналів і політиків. Також серед матеріалів були документи про особисте життя Папи і його родичів. Це були як копії, так і оригінали. В домі камердинера знайдено також матеріали, які втаємничували у специфіку мистецтва шпигунства: як затирати по собі сліди, записувати приховані фільми чи убезпечити матеріал в електронній формі.

 


Нагадаємо, що процес є відкритим, участь в ньому беруть також представники преси. Як зазначив речник Ватикану о.Федеріко Ломбарді ТІ, процес проходить справно і вже незабаром можна очікувати оголошення вироку.
Наступний розгляд призначено на ранок суботи 6 жовтня. Слово матиме як обвинувачення, так і оборона. Останнє слово належатиме обвинувачуваному, а потім судді вирушать на нараду щодо вироку. «Тому можна сподіватись, що вже у суботу вирок буде оголошено» - вважає о.Ломбарді.

 

За матеріалами: radiovaticana.va